Beter Barons verliest bekerwedstrijd

Sport

BREDA –Goed spelen, maar niet winnen. Dat gold zaterdag voor de basketballers van Barons. De Bredanaars ontvingen High Five voor de beker, waren de betere ploeg maar verloren toch: 73-77. Barons voelde zich bestolen.

Door Dwayne van Agt

Barons was na een serie van verliespartijen in de competitie eindelijk in goede vorm en speelde een goed potje basketbal. Ze speelden tegen High Five wat in de promotiedivisie speelt, één divisie hoger dan Barons. Het eerste kwart stonden de Bredanaars 11 punten voor. Tegen de rust was dat verschil teruggedrongen tot een 38-37-stand voor de thuisploeg.

Na de rust liep het Bredase team weer uit. Bas Husstege, die een hele goede rol als guard vervulde, werd er uitgefloten met 5 persoonlijke fouten. Daarna ging het van kwaad naar erger. Er werd de ene fout na de andere uitgedeeld. In het vierde kwart werd dat Barons fataal.

Richting het eind van de wedstrijd kregen de Tilburgers een vijftiental vrijworpen. Hierdoor liepen de emoties op bij coach John Stoopen die iets als “Sodemieter op” eruit flapte. Dit resulteerde in een technische fout en dus vrije worpen en balbezit voor de Tilburgers. Daarna was er geen redden meer aan, en won High Five met 73-77.

Stoopen vond dat zijn ploeg complimenten verdiende. “’Aan hun lag het zeker niet. Het was een dubieuze wedstrijd waarin de emoties hoog opliepen. High Five gaf ook aan dat zij deze wedstrijd hadden moeten verliezen. Maar ons goede spel gaf wel een goed gevoel”, aldus coach Stoopen.

Barons speelt de volgende wedstrijd voor de competitie zaterdag tegen Binnenland, uit in Barendrecht.