Kroegbaas maakt anti-Klink lied

Nieuws

BREDA - Kroegbaas Ger Couvreur van ’t Tapperijke in Breda heeft een originele manier gevonden om te protesteren tegen het rookbeleid. Hij nam donderdagmiddag in een studio in Prinsenbeek een anti-Klink lied op, met de titel 'Ga maar Klink'.

>> Anti-Klink-lied krijgt een vervolg

Door Bouke Tuit

Couvreur, o.a. bekend van het NAC-lied 'De Muts', vindt dat er niet met de minister te praten valt. De ‘emotionele kastelein’, zoals hij zichzelf omschrijft, zag het daarom als zijn taak om een protestlied op te nemen. Op de melodie van Ramses Shaffy’s ‘Laat Me’ zingt de kroegbaas dat hij niet van plan is om ‘zijn peukie te laten staan’.

Ad Moelands, die zijn studio beschikbaar stelde, steunt de actie: “Wij spelen op bruiloften waar de bruidjes echt huilend buiten staan om hun gasten binnen te roepen. Ze investeren in een orkest in een grote zaal, een mooie jurk van 3000 euro en dan staan ze buiten in de miezerige regen, hun sigaretje te roken. Ik vind het óngelooflijk.”

In eerste instantie zullen er 1000 cd’s gedrukt worden die binnenkort te verkrijgen zijn bij ’t Tapperijke. Als het een beetje meezit, liggen ze later ook in de Bredase platenzaken.