NAC blijft steken op gelijkspel

BREDA – Het is NAC niet gelukt NEC verslaan in de 29e editie van NAC-NEC. In het Rat Verleghstadion werd het zaterdagavond 1-1.

Tegen NEC heeft NAC het de afgelopen keren moeilijk gehad. Drie eerdere ontmoetingen leverden NAC geen punten op. Aan die verliesreeks kwam in ieder geval een einde. Maar of de Bredanaars daar een goed gevoel aan zullen overhouden, is de vraag. Want een superwedstrijd was het niet. Prachtige combinaties waren aan beide kanten ver te zoeken.

De meest opvallende persoon op het veld was scheidsrechter Kevin Blom. Hij moest acht keer geel trekken om de wedstrijd onder controle te houden. De kaarten werden gelijk verdeeld over de twee ploegen. Toch mochten de Bredanaars niet klagen over de arbitrage toen Blom in de eerste helft een inzet van Van Beukering, waarbij de bal op zijn minst voor een deel de doellijn passeerde, niet als doelpunt erkende.

Dat was niet de eerste keer dat NAC goed weg kwam. Al in de tweede minuut ging een doelpoging van Lasse Schöne uit een corner net voorlangs. NAC verdedigde rommelig en Ten Rouwelaar oogde af en toe onzeker in de eerste helft. Foute spelhervattingen en mislukte grabbelpartijen van de Bredase keeper waren daar het resultaat van.

Een voorbode van wat komen ging. Want NEC kwam op voorsprong na een blunder in de verdediging van NAC. Schöne onderschepte een verkeerde pass en liep dwars door de Bredase verdediging naar het doel van Ten Rouwelaar, waar de Nijmeegse middenvelder met een droge schuiver de 0-1 achter Ten Rouwelaar schoot.

Toch kregen de Bredanaars wel kansen in het met 16.850 toeschouwers gevulde Rat Verlegh-stadion. De grootste was voor De Graaf die oog in oog met ex-NAC–keeper Babos naast mikte. In de tweede helft was het wel raak. De Graaf kopte de 1-1 binnen uit een voorzet van de opgekomen Elshot. In een hectische slotfase drongen beide ploegen nog wel aan, maar kregen geen uitgespeelde kansen meer.

Het matige optreden in met name de eerste helft werd volgens trainer Robert Maaskant veroorzaakt door de gebrekkige trainingsmogelijkheden van afgelopen week. Hij miste enkele spelers wegens interlandverplichtingen en baalde, omdat het tweede elftal twee keer moest aantreden. Ook daardoor was een aantal spelers niet aanwezig bij de training. “We hadden af en toe maar zeven man”, verzuchtte de succesvolle trainer.

Toch klonk Maaskant berustend na de wedstrijd. “We zijn een paar keer goed weggekomen vandaag. Dus ik ben wel tevreden met het gelijkspel.”

En oh ja... we zouden het bijna vergeten, maar NAC staat wéér bovenaan.