Baronie grijpt Longa bij de keel

Sport

TILBURG/BREDA - Regen, wind en ijzige temperaturen. De afgelopen weken lijkt de winter langzaam toe te slaan in Nederland. Voor Baronie ziet er echter nog steeds zonnig uit. 25 punten, koploper in de hoofdklasse B. "Ook vandaag stonden we weer als een hecht team", zegt de trainer met gepaste trots. Baronie versloeg de thuisploeg met 1-3.

Door Peter Hendriks

Het eerste kwartier creëerde Baronie kans op kans, maar het lukte het de ploeg niet om het af te maken. De mooiste mogelijkheden stortten van schoonheid in elkaar. Tyron Zschüsschen kreeg een paar mooie kansen, maar was volgens trainer Peter Maas rondom de goal niet slagvaardig. Na de gemiste kansen ging het baltempo van Baronie omlaag en kreeg Longa hoop. Een fout in de Bredase verdediging werd na 30 minuten door Bram Somers genadeloos afgestraft: 1-0. "Dit was de eerste en eigenlijk enige serieuze kans van Longa in de eerste helft. Maar hij werd goed benut", aldus Maas.

Baronie was niet van plan de wedstrijd uit handen te geven en zette de druk er in de tweede helft meteen op. "Met vier spitsen hebben we Longa bij de keel gegrepen en het eigenlijk in twintig minuten afgemaakt", stelt de trainer. In de 60e minuut bracht Mathijs Hage de stand op gelijke hoogte. Nog geen tien minuten later maakte Asrih hier 1-2 van.

En na een overtreding op een doorgebroken speler en vervolgens de rode kaart en ook de penalty, werd het dankzij Revy Rosalia 1-3 voor Baronie. De scheidsrechter floot meteen in de 90e minuut af, daarmee het vermeende tijdrekken bij de Tilburgers negerend.

Met vier punten los van nummer twee en zelfs vijf punten van voormalig koploper Cuijk staat Baronie er goed voor. Over twee weken speelt de Bredase ploeg tegen Gemert. "We hebben nu eerst lekker een weekje rust. En dat kunnen we goed gebruiken in de voorbereiding op Gemert", dat op 30 november op bezoek komt.

Longa – Baronie (1 – 3)
30. Bram Somers (1-0)
60. Mathijs Hage (1-1)
68. Yassine Asrih (1-2)
80. Revy Rosalia (1-3)