Eerste bokswedstrijd in Bredase Ring

Sport

BREDA - Druk, druk, druk. Wim Dieckmann is er vol van. Als voorzitter van de Bredase Ring staat hij aan de vooravond van de eerste wedstrijd in het nieuwe pand. “Het is best wel spannend. In het oude pand hebben we al heel wat wedstrijden gehad, maar hier moet ik toch nog een beetje mijn weg vinden”, aldus de voorzitter.

Door Peter Hendriks

Eerst even keuren en wegen. Alle boksers worden om zaterdagavond om zes uur gecontroleerd. Bij officiële wedstrijden zijn de regels heel strikt. “Op een wedstrijdavond bij de Bredase Ring gaan we uit van een maximaal verschil in gewicht van drie kilo. Het moeten gewoon eerlijke en leuke partijen worden”, stelt Dieckmann

Als om zeven uur het startsignaal wordt gegeven, zal de spanning in ieder geval drie uur te snijden zijn. Vooral voor Dieckman zelf, want dit is de eerste wedstrijd die hij organiseert in het nieuwe pand. “Je weet nooit hoe zo’n avond gaat lopen. Je moet met zoveel dingen rekening houden. In het oude pand had ik altijd alles onder controle, maar hier is het allemaal net weer even anders”, vertelt de voorzitter.

Van zeven tot ongeveer half elf worden naar verwachting veertien partijen gebokst, waarvan drie damesduels. Er kunnen altijd een paar deelnemers afvallen. Zo vertelt de voorzitter dat boksers soms een beetje smokkelen bij het opgeven van hun gewicht. Ook is hij nog bezig tegenstanders te vinden voor twee van zijn eigen boksers. “Gewicht is een ding, maar voor eerlijke partijen moet je ook goed kijken naar de ervaring van de boksers”.

Voor deze avond heeft Dieckmann boksers uit heel Nederland weten te strikken. Voor zijn eigen Ring boksen Jouri Smans en Dennis Rombouts in ieder geval een partij. Voor Tim Hahi en Sander Baak zoekt Wim nog tegenstanders. Junioren Remco de Leeuw en Thomas Sebus zullen in het begin van de avond een ‘demoduel’ boksen. De Bredase Ring heeft ruimte voor 200 bezoekers en Wim verwacht er 150.

De bokswedstrijden zijn op 22 november in de Bredase Ring aan de Oranjeboomstraat 163. De zaal is open vanaf vijf uur en de entree bedraagt tien euro.