'Te druk in het Mastbos? Kom naar Dorst!'

Nieuws

BREDA – Het is filelopen in Mastbos in Breda. Vooral op zondag. Maar nog erger, het is daardoor ook filerijden. De gemeente Breda doet een onderzoek. Wandel- en andere deskundigen weten wel oplossingen: ga ergens anders aan de wandel.

Jan Gouverneur, van de Noord-Brabantse Wandelbond heeft een simpele oplossing:Marlice Dreessen van VVV Breda weet zelf ook hoe ingebakken het is om naar het Mastbos te gaan.
“Wij gingen vroeger ook elke zondag daar naartoe.”

Ook Robbert Takx, eigenaar van restaurant De Boswachter in het Liesbos, erkent dat het prima wandelen is in het Mastbos:
“Dat is natuurlijk net wat groter, zeker voor de geoefende wandelaars. Die kunnen daar beter uit de voeten. Bovendien ligt het wat dichter bij de stad en is het wat heter onderhouden. Vooral de wandelpaden in het Liesbos zouden soms wel wat extra aandacht mogen. Maar een parkeerprobleem hebben we hier niet. En wat voor de meeste mensen ook wel wat extra’s biedt, is de historie. Ons pand is het eeuwenoude jachthuis van Prins Frederik Hendrik.”

Marlice Dreessen van de VVV Breda is het daar mee eens:
“Ga eens naar het Liesbos. Daar kun je prima wandelen. Ik heb er ook eens een wandeling gemaakt onder leiding van een boswachter. Heel leuk. En daarna iets drinken bij de Boswachter.”