Jongeren slaan huisraad kort en klein

Nieuws

BREDA - De politie heeft de afgelopen dagen zeven Bredase jongeren aangehouden in verband met een zeer grove vernieling in een woning in de wijk Ruitersbos. Daarbij werd ook een 16-jarige jongen uit Breda mishandeld.

De jongen was vrijdagavond 24 oktober rond half tien met enkele vrienden in zijn ouderlijke woning aan de Sibeliuslaan toen een groep jongens voor de deur stond die een broer van de jongen zocht. Dit in verband met de ruzie om een meisje. Volgens het slachtoffer werd hij vervolgens mishandeld door een 19-jarige verdachte en lieten twee mannen van 17 en 18 jaar een spoor van vernieling achter in de woning en daaromheen.

Zij sloegen met een stok tegen de huisraad en vernielden onder andere een schilderij. Met een baksteen werd een raam van de woning kapot gegooid. Ook de auto van de ouders van de jongen moest het ontgelden. Onder meer een ruit en de autospiegel werden vernield. Ten slotte werd op de scooter van de broer van het slachtoffer ingeslagen met een stok.

De drie hoofdverdachten konden zaterdag worden aangehouden, zij zijn voorgeleid en in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Dinsdag werden nog eens twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden en woensdag gebeurde datzelfde met een 20-jarige man en zijn 17-jarige vriendin. Deze vier verdachten zouden in de buurt van de woning zijn geweest.

De politie onderzoekt hun rol in het incident. De drie mannelijke verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld, het meisje is inmiddels op vrije voeten gesteld.