Belastingdienst slaat slag in centrum Breda

Nieuws

BREDA – De belastingdienst heeft bij een controle verschillende belastingschulden van 37.048 euro geïnd in de Bredase binnenstad. De horecazaken werd aangedaan tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, belastingdienst, arbeidsinspectie en gemeente Breda.

Diverse zaken op de Haagdijk, Haagweg, Boschstraat, Grote Markt, St. Annastraat, Haven, Van Rijckevorselstraat en Houtmarktpassage kregen een bezoekje. Er werd onder meer gecontroleerd op (verblijfs)vergunningen, openstaande belastingschulden, openstaande vonnissen, Drank- en horecawetgeving en arbeidsomstandigheden ? ?

Er werden onder meer negen personen werkzaam aangetroffen die niet verantwoord waren in de loonadministratie van hun werkgever. Ook waren bij enkele gecontroleerde zaken de vergunningen niet in orde. De Belastingdienst incasseerde 5124 euro aan openstaande vorderingen en legde beslag op diverse zaken voor een bedrag van 37.048 euro. De politie arresteerde een persoon die nog een straf moest uitzitten. De Vreemdelingenpolitie onderzoekt de verblijfsstatus van twee aangetroffen vreemdelingen. ?

De actie van de verschillende instanties werd donderdag in het centrum van Breda gehouden. Hiermee willen de opsporingsinstanties een duidelijk signaal aangeven aan bedrijven in Breda die het niet zo nauw nemen met de regels.
Naar aanleiding van het onderzoek stelt de gemeente Breda vier onderzoeken in naar mogelijk schijnbeheer, één onderneming was geopend terwijl de vergunning daarvoor ontbrak. Tevens werd bij één zaak een overtreding van de drank- en horecawet geconstateerd.

Tijdens de handhavingsactie werd er een openstaande belastingschuld van € 37.048,- achterhaald. Een bedrag van € 5.124,- werd direct door de Belastingdienst geïnd. Voor het overige bedrag werd er beslag gelegd op twee voertuigen, het inventaris van een café en het inventaris van een café/restaurant.