Bredanaar in race voor Brabander van het jaar

Nieuws

BREDA – Bredanaar Gerard Gielen is door het lifestyle-blad Exlclusief in Brabant genomineerd als exclusiefste Brabander van 2008. Het is de eerste keer dat de verkiezing wordt gehouden.

Gielen is verrast door de nominatie, maar hecht er persoonlijk niet veel waarde aan. “Voor mijn bedrijf is de aandacht altijd goed. Ik ben wel vereerd wanneer ik mijn naam zie staan tussen sommigen andere genomineerden. Zoals modeontwerper Addy van den Krommenacker. Dat is toch een bekend iemand.”

De lezers van het magazine konden hun stem uitbrengen op hun favoriete Brabander. Gielen snapt niet helemaal waarom hij er is uitgepikt. De Bredanaar leest het lifestyle-blad niet, maar kent het wel. De eigenaar van Taste of Art, een bedrijf dat voor toprestaurants borden laat beschilderen door kunstenaars, adverteert niet in het tijdschrift. “Er is geen verband met advertenties. Ik denk dat de lezers wel mijn doelgroep zijn. Ik heb in verschillende vooraanstaande restaurants mijn product liggen. Waarschijnlijk kennen zij mij daarvan.”

Op drie november maakt een driekoppige jury bekend wie de winnaar is. De kandidaten moeten voor het publiek opdrachten uitvoeren voor het aanwezige publiek dat ook zijn stem op die avond mag uitbrengen. Een van de opdrachten is het open sabelen van een fles champagne.

De andere genomineerden zijn: Addy van den Krommenacker, Ben Mandemakers, John Beerens, Jeroen Vrijhoeven, Bas van Tilburg en Patrick Zwerts.