Chinees bedrijf naar Breda

Nieuws

BREDA – Rewin en de gemeente Breda zijn er in geslaagd het Chinese bedrijf Silver Elephant naar Breda te halen. Het bedrijf, dat biologische voedingsmiddelen ontwikkelt en produceert, begint met vier medewerkers in de Gieterijstraat. Binnen anderhalf jaar zullen dat er naar verwachting twintig zijn.

Maandag tekende de directie van het Chinese bedrijf het huurcontract, waarmee het de komst van het bedrijf officieel bevestigde. De biologische conserveringsmiddelen die het bedrijf in een bescheiden laboratorium gaat maken, worden in diverse takken van de voedingsmiddelenindustrie gebruikt, waaronder vleesindustrie, bakkerij en frisdrankenindustrie. Silver Elephant denkt vanuit Breda aan de toenemende vraag van de Europese markt te kunnen voldoen.

Het bedrijf is in Breda terechtgekomen na wederzijdse bezoeken van en naar West-Brabant en Breda. Sinds West-Brabant en China, met name de regio Yanghzou, goede contacten onderhouden is sprake van een toename van het aantal Chinese bedrijven dat geïnteresseerd is in vestiging in West-Brabant. Silver Elephant is het achtste Chinese bedrijf dat zich sindsdien hier vestigt.

De recent bij de Kamer van Koophandel geopende China-desk maakt het ook voor Nederlandse ondernemers gemakkelijker om met potentiële afnemers, investeerders of coproducenten in contact te komen.

Volgens wethouder van Economische zaken Els Aarts-Engbers past de komst van Silver Elephant in het streven van Breda om meer farmaceutische bedrijven naar de stad te halen. “Het is een kansrijke sector en in combinatie met de kracht van onze regio als Nederlands beste ‘logistieke hotspot’, verwachten we gunstige effecten ervan op de werkgelegenheid. In die context haal ik graag de groei van Amgen aan: het bedrijf startte met vijf medewerkers en inmiddels werken er zo’n 500 mensen.”

Silver Elephant telt 450 medewerkers en heeft een omzet van € 25 miljoen.