Baronie start voetbalacademie

Sport

BREDA - Baronie start met ingang van november een voetbalacademie. De club doet dat samen met techniektrainer en oud-NAC-speler Michel Hordijk. De academie is bedoeld voor zowel leden als voor niet-leden van de club.

De eerste vrijdag van november gaat het project voor de jeugdige voetballers uit de regio van start. De trainingen van de academie worden gehouden op het nieuwe kunstgrasveld van de Bredase hoofdklasser. Hordijk, die afgelopen zomerperiode ook de toptalenten van CSKA Moskou trainde, zal in samenwerking met Baronie de academie gaan leiden.

“Er zijn in het hedendaagse voetbal maar weinig echte persoonlijkheden, het is onze taak om daar wat aan te doen”, vertelt mede-initiatiefnemer Maurice van Steen over de beweegredenen van de academie.

De Baronie Voetbalacademie is een extra aanvulling op de reguliere trainingen die jeugdvoetballers krijgen aangeboden bij hun club. Hordijk besteedt Door middel van wedstrijdgerelateerde techniektrainingen aandacht aan de technische vaardigheden en de voetbalpersoonlijkheid van de jeugdspelers.

In eerste instantie gaat het om een pilotproject van 5 trainingen van een uur waar zowel 40 F-pupillen, 40 E-pupillen als 40 D-pupillen de kans krijgen hun voetbalvaardigheden te verbeteren. Als er voldoende belangstelling is, biedt de academie na de winterstop ook trainingsessies voor C-junioren aan.

Iedereen kan zich aanmelden voor de academie, maar Baronieleden krijgen voorrang bij de inschrijving. De inschrijftermijn sluit op 5 november 2008.