Breda Barst: The Death Letters

Cultuur

Nog een paar dagen en dan... Breda Barst. BredaVandaag.nl laat je kennismaken met jong talent dat aanstaand weekeinde op het podium springt. Vandaag: The Death Letters.

Door Lisa Ruskus
BREDA - Ambitieus, dat zijn de jongste winnaars van de voorrondes van Breda Barst zeker. The Death Letters, een Dordrechts duo wat wordt gevormd door Jordi, zeventien jaar, en Victor, zestien jaar, staat dit jaar voor het eerst op Breda Barst, een goede reden om zanger-gitarist Jordi het een ander te vragen.

De eerste keer op Breda Barst, voel je je vereerd?
"Ja zeker! Breda is in de loop der tijd een beetje ons tweede thuis geworden. We hebben al meerdere malen in Breda opgetreden en dat was elke keer super!"

Hoe omschrijf je jullie muziek?
"De muziek laat zich het beste omschrijven als rockblues met flink wat punk, denk ik. Onze grootste inspiratiebronnen zijn onder andere The Black Keys en The Datsuns."

Hadden jullie verwacht de voorrondes van Breda Barst te winnen?
"We hopen het natuurlijk altijd. Het is niet de eerste wedstrijd die we hebben gewonnen. Afgelopen zomer hebben we in Frankrijk gespeeld omdat we de High School Music Competition hadden gewonnen, dat was echt een heel mooie ervaring. We zijn de enige niet Bredase band die de voorronde heeft gewonnen, dit geeft het winnen nog wel een extra randje."

Breda Barst is een festival, wat heef je voorkeur: een festival of een intiem zaaltje?
"Het is allebei leuk, maar een festival is toch vaak wat leuker. Vaak heb je toch wat meer contact met het publiek."

Wat zijn jullie verwachtingen van het optreden op Breda Barst?
"Ik denk dat het echt heel vet gaat worden! Zoals ik al zei is Breda een beetje ons tweede thuis, dus ik hoop dat het weer net zo leuk wordt als voorgaande keren."

Zijn jullie zelf trouwe Breda Barst-bezoekers?
"Zelf ben ik een keer geweest, Victor is er nog nooit geweest. Ik vond het toen zelf echt geweldig festival!"

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
"In oktober duiken we de studio in om ons debuutalbum op te nemen. Die moet dan begin februari verschijnen in de Benelux, Oostenrijk en Duitsland. De website is in de maak, maar voorlopig doen we het met de myspace www.myspace.com/thedeathlettersrock "

The Death Letters staan zondag eenentwintig september om 19.00 op Breda Barst.

Dinsdag: Lawaii.