Breda Barst: The Exploding Shetland Ponies

Cultuur

Nog een paar dagen en dan... Breda Barst. BredaVandaag.nl laat je kennismaken met jong talent dat aanstaand weekeinde op het podium springt. Vandaag: The Exploding Shetland Ponies.

Door Lisa Ruskus

The Exploding Shetland Ponies timmeren al z’n vijf jaar aan de weg. Via ondermeer Popronde en B-stage werken gestaag de Ponies aan hun naamsbekendheid. Als winnaars van de voorronde van Breda Barst zullen ze hun fanschare zeker uitbreiden! Poniesdrummer Patrick over de band en Breda Barst.

Zou je een beschrijving kunnen geven van jullie muziek?
"Onze muziek heeft raakvlakken met bands als Radiohead, dEUS en Placebo.
Indie Rock met heftige wendingen."

De eerste keer op Breda Barst, voelen jullie je vereerd?
"Zekers! We gaan vet rocken. Het is een mooie bekroning. We spelen van kwart voor twee tot kwart over twee op het hoofdpodium."

Hadden jullie verwacht te winnen bij de voorrondes?
"Je weet het nooit zeker, maar we hadden het in ieder geval wel gehoopt."

Wat geeft jullie voorkeur: op een festival spelen of spelen in een intiem zaaltje?
"Beide zijn te gek. Maar een festival is toch een erg aparte ervaring. Veel mensen, vet geluid, goede sfeer, tof!"

Jullie komen zelf uit Breda, zijn jullie zelf fervent Breda Barst-bezoekers?
"We zijn elk jaar wel te vinden op het festival. Gezelligheid en leuke bandjes. Vrienden die dan op het podium staan te spelen en hopelijk het ontdekken van nieuwe bands."

Wat zijn jullie verwachtingen van het optreden op Breda Barst?
"Een goede show. We zijn benieuwd hoe onze muziek overkomt vanaf het grote podium. Hopelijk schijnt de zon flink beide dagen."

De EP is net uit, wat zijn jullie toekomstplannen?
"Er word gewerkt aan nieuw materiaal. De bedoeling is om een langspeler uit te brengen volgend jaar. We zullen zien hoe zich dat gaat ontwikkelen."

The Exploding Shetland Ponies spelen op zondagmiddag op het hoofdpodium. Om alvast wat ‘in te luisteren', de nummers van The Exploding Shetland Ponies zijn gratis te downloaden van www.tesp.nl