Extra impuls voor mailalert

Nieuws

BREDA – In de zoektocht naar nieuwe manieren om getuigen van misdrijven te vinden, heeft de Politie Midden- en West-Brabant de bestaande mailalert een extra impuls gegeven. Begin deze week kregen 12-duizend deelnemers aan de sms-alert de kans zich op te geven voor de mailberichten. Dat leverde tweehonderd extra deelnemers op.

Tot op heden krijgen 2900 Bredanaars de mail-alert. Dat moeten er tijdens deze pilot zesduizend worden. De politie ziet deze manier van informatie vergaren als een aanvulling op het buurtonderzoek. “De deelnemers hieraan ontvangen van de politie een mailbericht als bij hen in de buurt is ingebroken, een straatroof of overval is gepleegd”, zo meldt de politie. “Het is een vorm van digitaal buurtonderzoek.“
In dat e-mailbericht wordt gevraagd door te geven of en wanneer ze iets gehoord of gezien hebben. “Via mail-alert kan de politie bewoners nog beter bereiken, omdat ze niet afhankelijk is of iemand wel of niet thuis is. Dat levert ook meer potentiële getuigen op.”
De politie verzond tot op heden 28 berichten sinds de start op 29 mei van dit jaar. De grootste mail ging over een reeks woninginbraken in Breda Noord. Die leverde ook de meeste van de 25 reacties op die die politie ontving.