TrackMeeting strikt snelle 800-meterlopers

Sport

BREDA – Met het vastleggen van 800-meterlopers Joeri Jansen (België) en Raphael Asafo-Agye heeft de TrackMeeting Breda zich verzekerd van twee snelle deelnemers.

De Trackmeeting bij atletiekvereniging Sprint is dit jaar op 14 september de afsluiting van de Nederlandse baancompetitie atletiek. Eerder verzekerde de organisatie zich al van Peking-gangers Sedoc en Douglas. Voor wat betreft de 800 meter komen daar geen Nederlandse Olympiërs bij. “Som, Lathouwers en Okken lopen ergens anders”, vertelt Martijn Beerens van de Trackmeeting. “We zijn nu in onderhandeling met een aantal snelle buitenlandse atleten.” Jansen heeft een persoonlijk record van 1.44,38, de Brit Asafo-Agye liep eerder 1.46,70.

Wel kon hinkstapspringer Louis Felx Ozier Lafontaine aan de deelnemerslijst worden toegevoegd. Deze atleet kwam al eens tot 15 meter 96. Ook 400-meterloper Moussa Audu (46.80 sec) komt naar Breda.

Kogelslingeraar Ronald Gram van Sprint kan het 14 september opnemen tegen Thomas Jacob Freeman, een Amerikaan die de Olympische spelen net miste met een derde plaats op de trials. Hij slingerde toen de kogel naar 74.41 meter.