Tweede Stadsgesprek over integratie

Nieuws

BREDA - Inwoners van Breda, vertegenwoordigers van vrijwilligers- en migrantenorganisaties, medewerkers van instellingen en de Gemeente Breda gaan woensdagavond met elkaar in gesprek tijdens het tweede Stadsgesprek.

Deze bijeenkomst wordt woensdag gehouden van half zes tot tien uur in gebouw KOP op de hoek van de Speelhuislaan en de Belcrumweg. Onderwerp van het Stadsgesprek is diversiteit. De thema’s van het tweede Stadsgesprek zijn onder andere diverse vormen van participatie (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, sport). Maar ook gaat het over het hebben van ambities en het goed afronden van de schoolcarrière, de relatie tussen allochtone ouderen en jongeren en kunst en cultuur.
Breda gebruikt de uitkomsten van deze Stadsgrespekken voor het maken van beleid. De deelnemers aan het Stadsgesprek krijgen de gelegenheid om te vertellen wat hun dromen voor de toekomst zijn.

De uitkomsten van beide Stadsgesprekken bepalen voor een groot deel de inhoud van de nieuwe nota over het Diversiteitbeleid, die moet rond de jaarwisseling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.