Belcrum wordt tijdelijk kunstparadijsje

Nieuws

BREDA - Kunst voor de buurt. Met die slogan liet Belcrum zich dit weekend op artistiek vlak weer van zijn beste kant zien.
>> Fotoalbum Expeditie Belcrum (20 foto's)

Expeditie Belcrum werd voor het derde jaar op rij gehouden en trof het met het uitstekende zomerweer. De tweedaagse manifestatie presenteerde weer kunst in allerlei vormen en allerlei plekken. Zo was er een 'huiskamerroute' waarbij kunst in woonkamers, tuinen en garages te zien was.
The Loads, een verzamelplek vooor straatcultuur, liet zaterdag met een open huis zien wat er allemaal gebeurd. Er waren vooral workshops met muzikanten en streetdancers te bewonderen.

De 3e editie van expeditie Belcrum toonde kunst in al haar vormen. Dit jaar was het thema: 'Bouwen'. Het centrale punt bevond zich in Electron aan de Belcrumweg. Binnen waren verschillende ruimtes met exposities, van verschillende kunstvormen. Van levensgrote poppen gemaakt van PET-flessen tot kaartjes met verschillende grappige, diepzinnige, emotionele en reƫle teksten.

Expeditie Belcrum was toonde ook kunst bij mensen thuis. Een speciale kaart leidde de liefhebbers door de wijk en toonde waar mensen hun eigen kunst tentoonstelden. Foto's, muziek, schilderijen, het was de Belcrum in al zijn diversiteit.
Een van de opmerkelijkste locaties was een busje waar je je hoofd in kon steken en je dan de longen uit het lijf kon schreeuwen. Op die manier droegen de de harde roepers bij aan een database van schreeuwend Nederland.