Van der Leegte: 'Blij met NAC'

NAC

BREDA - Tommie van der Leegte is blij met NAC, zo zegt hij op de website van de club. De 31-jarige middenvelder tekent na verdere onderhandelingen een contract voor een jaar met een optie voor twee jaar.

"Het moest er blijkbaar toch van komen", laat de oud-PSV'er weten op de site van NAC. De Bredanaars probeerder al twee keer eerder hem te verleiden tot een komst naar NAV. "Ik ben heel erg blij, want ook die twee andere keren had ik veel zin om naar NAC te komen. Door omstandigheden heb ik destijds toch voor VfL Wolfsburg en PSV gekozen. Nu was het moment ideaal, voor mij én voor NAC."

Trainer Robert Maaskant is op zijn beurt blij met de komst van de controlerende middenvelder. "Dat moge duidelijk zijn. We wilden graag een linksbenige middenvelder, liefst een die ook linksback kon spelen. Dat bleek niet mogelijk. Van der Leegte stond al langer op ons lijstje."

Van der Leegte miste afgelopen jaar acht maanden wegens een darmontsteking. Nu is hij weer helemaal topfit, maar bleek hij niet in de plannen van Huub Stevens voor te komen. "Daarom ben ik hartstikke blij dat NAC zich vorige week ineens weer meldde. Een cadeautje."

Van der Leegte kan op het middenveld uit de voeten op links en in een controlerende rol, stelt hij. "De tijd zal uitwijzen hoe de technische staf denkt mij het beste te kunnen gebruiken. Mij maakt het niet veel uit, zolang ik maar speel. NAC heeft een heel mooie selectie, dat hebben ze vorig seizoen wel bewezen, terwijl ook de competitiestart tegen AZ indrukwekkend was. Mooi om daarbij te kunnen horen. Normaal gesproken train ik morgen al mee, ik heb er zin in!"