Gunners 'opent' kunstgras

Sport

BREDA - Voetbalclub The Gunners heeft vrijdagavond het kunstgrasveld geopend. Althans, dat was de bedoeling. Een week geleden bleek het geleverde veld niet de goede kwaliteit te hebben. "En toen zat er maar één ding op", zet voorzitter Stas Szamrowicz. "Dit willen we niet."
>>fotoalbum Gunners-oud-NAC

Dus kreeg de leverancier na overleg met opdrachtgever gemeente Breda de opdracht een ander veld te leveren. Dat komt zoals het er nu naar uit ziet over drie weken, op 19 september. "Tot die tijd is het even behelpen", geeft de voorzitter aan. En werken de voetballers van de club uit de Haagse Beemden trainingen af bij korfbalclub Terda, bij TVC Breda en bij Advendo. En spelen sommige teams hun wedstrijden op het oude JEKA-terrein. "Die velden liggen er gewoon, je hebt er alleen geen kantine of kleedkamers meer."
Szamrowicz heeft zich er bij neergelegd. "Over een half jaar constateren dat het veld niet goed is, was geen optie. Dan krijg je nooit meer een ander. En over een half jaar zijn we dit vergeten."

Omdat alles voor de officiële opening al in gang was gezet, vierde de club op vrijdagavond gewoon feest. Met een wedstrijd tegen oud-NAC.