26 arrestaties bij alcoholcontrole

Nieuws

BREDA/TETERINGEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 mensen gearresteerd bij alcoholcontroles in Breda-Noord.

De controles duurden van vrijdagavond negen uur tot en met zaterdagmorgen drie uur. Bij de actie werden 28 agenten ingezet. De politie maakte gebruik van twee mobiele kantoren, waarin de overtredingen werden afgewerkt.

Van twee van de 26 personen bleek de ademanalyse onder de grens te blijven. Hun zaken zijn geseponeerd. De overige 24 kregen proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Op de Terheijdenseweg conroleerde de politie tussen negen en middernacht 349 automobilisten. Zij moesten een blaastest afleggen. Bij vier van hen was er teveel alcohol in het spel. De hoogste uitslag bedroeg 485 ug/l. De laagste uitslag 105 ug/l voor een 'beginnend bestuurder'.
In dezelfde periode werd er ook gecontroleerd op Oosterhoutseweg/Meulenspie in Teteringen en op de Valdijk in Prinsenbeek. Ook hier waren vier overtreders.

Tussen kwart voor één 's nachts en drie uur moesten alle in- en uitgaande automobilisten op Lunetstraat blazen, 71 bestuurders in totaal. Het ging hier om 18 overtreders.

Verder beboette de politie nog voor het niet dragen van autogordels, een vervallen apk, het rijden zonder rijbewijs en het niet tonen van een geldig rijbewijs.