Graphic Design Museum nodigt 7000 scholieren uit

Nieuws

BREDA - 7000 scholieren kunnen dit schooljaar voor één euro naar het Graphic Design Museum. Voor die ene euro krijgen de deelnemende scholen een voorbereidende en een afsluitende les op school, het vervoer per bus naar het museum en toegang tot het museum.

Het scholenproject wordt gefinancierd met de opbrengst van een veiling die in mei werd gehouden. Burgemeester Peter van der Velden en oud-burgemeester Ed Nijpels veilden toen oude stukken van museum De Beyerd. In totaal bracht deze door de Business Club Beyerd Breda georganiseerde veiling 55-duizend euro op.

“Op deze manier maken een musuembezoek voor veel kinderen mogelijk”, vertelt Fran van den Bogaert van het museum, “zonder dat ouders met auto’s heen en weer moeten gaan rijden.” Doel van de actie is dat kinderen in aanraking komen met grafische vormgeving.

Scholen uit het basis- en voortgezetonderwijs binnen een straal van vijftig kilometer hebben inmiddels een uitnodiging voor het project ontvangen. Voorwaarde is wel dat scholen met twee klassen (45 tot 50 leerlingen) per keer komen en dat ze aan het hele programma meewerken, inclusief de lessen en een evaluatie.

Om het succes van de veiling te vieren krijgen beide veilingmeesters zondag namens de een gesigneerd affiche van Roel Boonen, een aanstormend talent van Sint Joost. Boonen werkte het afgelopen half jaar voor het museum en ontwierp de affiches voor de veiling, net als de veilingcatalogus.