Wolfslaar wellicht eerder open

Nieuws

BREDA - Zwembad Wolfslaar overweegt voortaan vroeger in het seizoen open te gaan. Het enige openluchtbad van Breda kampt net als vorig jaar met matige bezoekcijfers. Tot heden bezochten zo'n zeventigduizend zwemmers het bad. Volgende week is het seizoen voorbij.

Het zwembad is nu geopend van 1 mei tot en met 31 augustus. Vanwege het mooie weer in het voorjaar vroegen bezoekers dit jaar al of het zwembad eerder open kon gaan. Dat gebeurde niet, maar bedrijfsleider Eddy Stadwijk overweegt dit in de toekomst wel te doen. ,,Daar kijken we serieus naar,'' zegt Stadwijk. "Als het klimaat zo blijft veranderen, dan zul je wel mee moeten."

Een week voor de sluiting staat de seizoenteller bij Wolfslaar op zeventigduizend bezoekers. Dat zijn er ondanks het slechte zomerweer nog wel vijfduizend meer dan vorig jaar, maar in 2006 kwamen nog honderdduizend mensen op het Bredase buitenbad af.

Ook de topdag bleef met 2200 bezoekers achter bij vorige jaren. Wolfslaar kende in het recente verleden nog dagen met 3000 badgasten. Stadwijk over de oorzaak: "We hebben dit jaar weinig periodes gehad waarin je drie dagen achter elkaar lekker weer had, en dat heb je toch nodig willen mensen de gang naar het zwembad maken."

Dat het aantal bezoekers dit jaar relatief gezien nog meevalt, komt volgens de bedrijfsleider door de abonnementen. 3500 sleet het zwembad er dit seizoen, vijfhonderd meer dan in 2007. "Een abonnement is toch een impulsaankoop. Het was in mei lekker weer en dan hopen mensen lekker te kunnen gaan zwemmen."

De matige bezoekcijfers hebben nog geen gevolgen voor de begroting van het zwembad. "We zitten nog lang niet in de rode cijfers", aldus Stadwijk.