'Eerste club ter wereld met kroeg rondom het veld'

NAC

BREDA - NAC gaat het speelveld omringen met één grote bar. Die verbouwing maakt deel uit van de verbouwplannen van de Bredase eredivisieclub, om de toeschouwersaantallen verder te laten stijgen. Volgende zomer moet die verbouwing gereed zijn, zo gaf directeur Theo mommers aan tijdens de traditionele persdag van NAC, dinsdagmiddag.
NAC wil graag gaan uitbreiden boven de grachten langs het veld. Het is de bedoeling dat daar tribunes boven gebouwd worden, zodat er meer dan 2400 extra zitplaatsen komen. Onder die extra tribunes wordt de horecavoorziening verbeterd. Dit seizoen moeten vak G en de B-side daar al lol van hebben.
De club werkt nu hard aan een verbouwing bij die tribunes, die klaar moet zijn voor de eerste thuiswedstrijd tegen Willem II op 14 september. Grotere bars moeten voor een snellere afhandeling van de bestellingen zorgen. Bovendien komen achter de bars schermen te hangen waarop de wedstrijd te zien is, zodat de aanhang geen moment hoeft te missen als het te wachten staat op het bestelde bier. De rest van het stadion volgt dus pas volgend jaar. "En dan hebben een volledige kroeg rondom het speelveld, als eerste stadion ter wereld", weet Mommers.
De verbouwing van de voetbaltempel duurt tot volgend seizoen omdat de club in haar maag zit met de eigendomsrechten van het stadion.
"Het stadion is niet van NAC, niet van de gemeenten maar van zes partijen", stelt Mommers. "Dat maakt investeren in een stadion lastig." De club hoopt daar voor de komende zomer uit te komen. Dan pakt NAC ook het hoofdgebouw aan. Die verbouwing moet in 2010 klaar zijn.