Ongeval Ignatiusstraat: 1 dode

Nieuws Dodelijk ongeval

BREDA - Een 19-jarige inwoonster van Breda is zaterdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval met een personenauto op de St. Ignatiusstraat. Vier overige inzittenden, twee inwoners van Breda van 18 en 19 jaar oud, een 20-jarige inwoonster van Breda en een 17-jarige inwoner van Made raakten licht tot zwaar gewond.

De 19-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Bij hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De politie verdenkt hem van rijden onder invloed.

Rond half vier verloor de Bredanaar in een bocht bijde kruising Antiloopstraat-Eekhoornstraat, de macht over het stuur en reed met hoge snelheid tegen een boom. Het vijftal was in de nacht van vrijdag op zaterdag op stap geweest. Na de aanrijding vloog de motor van de auto in brand. Toegesnelde politieagenten bestreden de brand met brandblussers, waarna de brandweer het bluswerk overnam. Op dat moment zaten nog drie personen in de auto.

Brandweer heeft het voertuig opengeknipt, waarna de inzittenden uit het voertuig zijn gehaald. De 19-jarige Bredase vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Drie gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda, een vierde naar een ziekenhuis in Tilburg.
Vanwege bij het incident kwamen, naast politie en brandweer, vier ambulances en de traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen.
De nabestaanden en familie van de slachtoffers zijn door de politie op de hoogte gebracht over het noodlottig ongeval. Voor getuigen en omstanders is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.