Brand flat Brusselstraat foto Serge Mouthaan
Brand flat Brusselstraat foto Serge Mouthaan

Al eerder dodelijke ongevallen op Leursebaan

Nieuws Dodelijk ongeval

BREDA - De Leursebaan in Breda-West is inmiddels berucht bij automobilisten. In twee jaar vielen er tientallen gewonden, maar ook een aantal doden. Maandagavond botste een 19-jarige vrouw uit Etten-Leur tegen een boom. De 19-jarige kwam om, twee passagiers raakten zwaargewond.

In de tweede helft van 2007 gebeurde er op de Leursebaan 21 ongelukken. Op 23 september 2008 kwam er een 24-jarige man uit Prinsenbeek om het leven. Op 14 december en 31 maart overleefden vier personen twee zware ongevallen.

De ongevallen lijken zich vooral ’s avonds en ’s nachts voor te doen. “Dan wordt er heel hard gereden”, zegt een buurtbewoonster. Ondanks de plaatsing van twee verkeerdrempels en extra veiligheidsborden net voor de zomer in 2008, gebeuren er nog maandelijks ongelukken.

Een buurtbewoonster, die in het huis vlak naast de plaats van het ongeval woont, was ten tijde dat het gebeurde thuis. “Het was een verschrikkelijke klap”, vertelt ze. “Ik heb ze nog zien zitten in de auto en een van hen aan de kant van de weg zien zitten.”

Ook de buurtbewoonster vertelt dat er op de Leursebaan met te grote regelmaat ongelukken gebeuren. “Meestal ligt het aan de bestuurder zelf”, meent ze. Er wordt veel te hard gereden”, legt ze uit. “Hoe dit ongeval is gebeurd weet ik niet, dat moet de politie uitzoeken, maar wel is duidelijk is dat anderen zich met grote regelmaat niet aan de maximumsnelheid houden.”

De gemeente is goed op de hoogte van de situatie en heeft veelvuldig contact met de bewoners van de Leursebaan. Ze wil echter niet vooruit lopen op de feiten. “Vooralsnog weten we niet wat de oorzaak van het ongeval van maandagavond is”, zegt een woordvoerster. “Dat is aan de politie om uit te zoeken. Mocht er iets uit komen waar wij als gemeente iets aan kunnen doen, ondernemen we zeker actie.”