Slappe eerste helft nekt Barons

Basketbal

BREDA - Eigenlijk was het na een helft al gedaan, voor de mannen van Barons. Zondagmiddag moesten de Bredase basketballers naar Rotterdam voor het competitieduel in de eerste divisie: 70-49.

"Een zondagmiddaggame, misschien dat, dat de reden was", stelde coach Marc van Tetering. Hij zag Rotterdam naar 8-0 uitlopen. Niels Damen hield Barons in de race in deze eerste fase. Na 10-6 gaat het mis. Barons scoort drie minuten niet, en daarna stond het ineens 21-6.
"Gelukkig scoort Mark de laatste bal en is het verschil maar 13 punten", weet Van Tetering.

"Wat wij ook proberen in het tweede kwart het verschil blijft zo’n 10 à 13 punten. In de deze periode zijn vooral Tommy Radkiewicz en Jeroen Douw met tien puten erg sterk bezig." Maar een goed slot offensief van de thuisploeg zorgt voor 23 punten verschil.

"Hier moest iets aan gedaan worden en wij besluiten een zone neer te zetten. Hier had de thuisploeg zeker moeite mee, want wij plaatsen een 10-0 run voordat de eerste tegenscore komt", stel de Bredase coach. Met 42-29 is Barons langzaam maar zeker teruggekropen. Barons wint dit kwart dan ook met 9-20.

Met twaalf punten verschil lijkt de wedstrijd nog niet gespeeld. Rotterdam maakt aan die illusie een einde. De thuisploeg start scherper dan de Bredanaars en vergroot de voorsprong. Een aantal vrije worpen bracht geen redding. Rotterdam liep daarna nog verder uit. "Wederom is gebleken dat je vanaf de eerste seconden voor 200% aanwezig moet zijn in deze klasse, anders ga je het heel moeilijk krijgen."

Volgende week komt New Stars om 16:00 uur naar Breda.

ROTTERDAM CHALLENGERS - BARONS HEREN 1 (21-8) 42-19 (51-39) 70-49