Afbeelding

NAC en Willem II: 'Maak er een sportieve derby van'

NAC

BREDA - Voetbalclubs NAC Breda en Willem II roepen gezamelijk hun supporters op er zondag 'een sportieve derby van te maken'. Dat meldt NAC Breda op haar website. "In geval van kwetsende spreekkoren volgen er harde maatregelen", belooft NAC.

Zondag om 12.30 uur wordt de Brabantse derby in het NAC stadion gespeeld. Op 24 september klonken er vanuit de supporters van NAC kwetsende spreekkoren tijdens de wedstrijd Willem II-NAC Breda in Tilburg op 24 september. De aanklager betaald voetbal spande toen een zaak aan, maar seponeerde die later.

Ondanks een gezonde portie rivaliteit tussen de supporters van de twee clubs, is de sfeer de laatste tijd grimmiger geworden, zo concludeert NAC. "Er zijn recent verschillende incidenten geweest, die niet onder de noemer gezonde rivaliteit vallen. Bij de laatste wedstrijd waren er spreekkoren, die uit de hand liepen."

Om dat in de toekomst te voorkomen, doen de clubs nu gezamelijk een oproep aan de supporters 'om er zondag in Breda een voetbalfeest van te maken. Spreekkoren ja, humor oké, kwetsen nee', is het motto.