Inhaalslag vrouwen Barons zonder resultaat

Basketbal

BREDA – De vrouwen van Glaslijn Barons putten hoop uit de opgaande lijn van de afgelopen weken. De basketbalsters konden tegen het iets hoger staande Yellow Sox echter niet voor een stunt zorgen: 62-52.

Zonder de geblesseerde Janneke Brouwers en de pas geopereerde Djura Gommers, maar voor de eerste keer met Merel Hoogland begon Barons aan een wedstrijd tegen een tegenstander die er op papier beter voor stond.

De eerste drie minuten waren voor Barons, 0-5, dankzij twee rake vrije worpen van Asha Gommers en een driepunter van Liesbeth van Vuuren. Daarna stak voor de eerste keer het belangrijkste Barons-probleem van deze zaterdagavond op: het verdedigen van het afstandsschot.

Yellow Sox nam scoorde met verre driepuntspogingen tegen een hoog schotpercentage, met als gevolgd dat Barons in de eerste helft vijf driepunters om de oren kreeg. Vooral daardoor kon Yellox Sox in de eerste periode aanhaken en vervolgens ruim over Barons heen gaan: 18-9 na een derde rake driepunter. Zes punten van Merel Hoogland in de laatste twee minuten brachten de Bredasen weer in kansrijke positie: 20-15.

De tweede periode verliep echter dramatisch voor Barons. Eerst mocht Yellow Sox de voorsprong uitbouwen tot 36-15 waarna de gasten een keertje konden scoren en drie vrije worpen verzilverden.

Ondanks de 38-20-achterstand, dacht Barons dat er wat te halen was. Dat bleek ook in de tweede helft. Barons won beide periodes, vooral omdat het feller en geconcentreerder verdedigde. Via 43-28 en 45-34 kwam Barons dichterbij. De opmars ging door tot de achtste minuut van het laatste kwart, 54-49.

Aan Bredase kant gloorde hoop op een stunt, maar een driepunter van Yellow Sox betekende de genadeklap. In de slotfase strafte de thuisclub enkele slordigheden van Barons af waardoor een tien punten nederlaag op het scorebord verscheen.

Yellow Sox - Glaslijn Barons 62-52 (20-15, 38-20, 45-34)

Scores: Merel Hoogland 12, Claudia Weterings 11, Joyce van Rijckevorsel 7, Liesbeth van Vuuren 6, Asha Gommers 5, Annick Biemans 5, Liedewei Ratgers 3, Leontien Evers 3.