Cangoeroes springen over Barons

Basketbal

UTRECHT/BREDA - Voor de mannen van Glaslijn Barons was het zaterdag vooraf een lastige strijd in Utrecht. Nummer elf Barons ging op bezoek bij de koploper. Ondanks dat de 92-66 een kansloze wedstrijd doet vermoeden, was Barons een plaag voor

Iedereen dacht dat al dat deze game gemakkelijk gewonnen zou worden door de thuisploeg, maar niet aan Brease zijde. "Dat het moeilijk zou worden was bekend maar we wilden wel wat laten zien", stelt Marc van Tetering. "We verliezen de sprongbal, maar al snel steelt Niels Damen de bal en begint de wedstrijd openingsscore met een dunk! We pakken zelfs brutaal een voorsprong, 4-6 na iets meer dan drie minuten spelen."

Dan gaat de kampioenskandidaat een versnelling hoger spelen en weet steeds een vrijstaande man te vinden. In deze fase weet Barons het verschil binnen de perken te houden door scores van Mark Bruurs (14 pts) en Joep Leijsen: 23-13. In het tweede kwart wordt de voorsprong van Cangoeroes groter, ondanks het goede spel van Rik van Waes en Bas Husstege (11 pts). 56-33 was dan ook de ruststand.

Na rust koos Barons voor een kleiner team, met meer snelheid. Dat leverde meer rebounds op en een fase waarin het verschil met tien punten werd teruggebracht dankzij onder meer Tommy Radkiewicz (8 pts) en Guido la Rose (12 pts). "Helaas is dit niet genoeg om het grote gat te dichten maar we hebben in ieder geval veerkracht laten zien."

Met 75-49 op het scorebord gaat Barons verder met het ingezette spel, daarmee de thuisploeg onder druk houdend. Die scoort slechts na lange uitgespeelde aanvallen, waardoor deze tien minuten eindigen in 17-17. "Persoonlijk denk ik dat we ondanks het ruime verschil, goed spel hebben geboden aan de in mijn ogen kampioenskandidaat nummer 1."

CANGEROES HEREN 1 - BARONS HEREN 1 (23-13) 56-33 (75-49) 92-66

Komende zaterdag speelt Barons thuis tegen BOB.