Gemeente biedt goedkope zorgverzekering aan

Economie

BREDA – Huishoudens met een laag inkomen kunnen zich via de gemeente goedkoper verzekeren tegen ziektekosten. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze ziektekostenverzekering. Het inkomen moet 110 procent van de bijstandsnorm bedragen.

Via de gemeente kunnen mensen met een dergelijk inkomen zich aanmelden voor 'het Pakket Gemeenten Extra'. Naast mensen met een bijstandsuitkering komen ook degenen in aanmerking die kwijtschelding hebben gekregen voor gemeentelijke belastingen of een BredaPas hebben.

Volgens zorgverzekeraar CZ, waarmee de gemeente de verzekering aanbiedt, is het pakket uniek en ‘zeer scherp geprijsd’. “Het pakket is niet op de markt te verkrijgen”, zegt een woordvoerster. Het kan volgens haar dan ook niet met andere verzekeringen worden vergeleken. Het pakket kan de verzekerde enkele tientjes per maand schelen.

De collectieve basisverzekering en het aanvullende pakket kosten 104,22 euro per maand voor alleenstaanden onder de 65 jaar. Voor samenwonenden bedraagt het 1353 euro. Voor mensen boven de 65 is dat respectievelijk 1039 euro en 1430. Jongeren tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd.