Wethouder Snier: We nemen niet alle ideeën over

Economie

TETERINGEN - De realisatie van de Multifunctionele Accomodatie de Mandt in Teteringen kan vanuit de raadscommissie Onderwijs en Economie rekenen op veel lof. "Goed dat het gebouw er komt, vooral omdat er veel schoolvoorzieningen zijn", luidt de algemene opvatting.

De communicatie tussen wethouder en de klankbordgroep De Mandt gaat daarentegen minder soepel. De twee partijen kunnen hebben verschillende meningen over hoe het complex er uit moet gaan zien. De klankbordgroep beschuldigde tijdens de commissievergadering de gemeente er van niet naar de groep te hebben geluisterd. "De nieuwe plannen komen niet overeen met wat ons eerst werd beloofd", vindt de groep.

"Klopt", geeft verantwoordelijk wethouder Henk Snier toe. "We hebben als gemeente goed naar de groep geluisterd en de ideeën meegenomen. Dat wil niet zeggen dat we alle ideeën ook overnemen." Volgens Snier ligt dat onder meer aan het economische tij. "Sinds de zomer is er een trendbreuk ontstaan. De ontwikkeling van De Mandt wordt steeds moeilijker. We hebben nu eenmaal keuzes moeten maken en dingen moeten schrappen."

Dat het college extra geld wil voor snelle realisatie van De Mandt werd nauwelijks meer behandeld.