Afbeelding

Misdaadverslaggever helpt postzegelverzamelaar

Economie

BREDA - De gemoederen over het verzakte pand van ondernemer Marcello van Londen aan de Haven in Breda lopen hoog op. Zo hoog zelfs dat misdaadverslaggever John van den Heuvel een kijkje kwam nemen bij de zaak van Van Londen.

De opnames voor het SBS6-programma 'Das je goed recht' begonnen dinsdagmiddag. De uitzending van het programma vindt plaats rond tien januari op SBS6.

De zaak van het verzakte pand sleept al zo’n drie jaar voort. In 2006 verzakte het pandje aan de Nieuwe Haven. In 2007 zakte het pand, dat toen al een tijd leeg stond, zelfs verder weg. “De eerste keer dat het verzakte, stelde de gemeente mij op de hoogte. De tweede keer niet. Toen moest ik het van Geo, die de metingen doet, vernemen. Dat ze de tweede verzakking hebben verzwegen, vind ik schandalig.”

Vorige week vrijdag deed burgemeester Van der Velden Van Londen een nieuw bod van 60-duizend euro. De ondernemer ging daarmee niet akkoord. Hij geeft aan pas uit de kosten te zijn als de gemeente hem een 120-duizend euro vergoedt. De schade in totaal bedraagt 180-duizend euro.

Grotere kaart weergeven