Afbeelding

Renault-dealer CuBoom wordt Allround Mobility Center

Economie

CENTRUM – In de voormalige Cuboomgarage aan de Tramsingel komt een nieuw concept voor de automobielbranche. De 28-jarige Eric Janssens, vastgoedbeheerder Janssens Vastgoed BV, vestigt er binnenkort het Allround Mobility Center.

Verschillende automobielbedrijven kunnen er straks naar wens een ruimte huren. Om een scala aan diensten te verkopen of te verhuren. “Uiteindelijk moet het een soort kenniscentrum worden”, legt Janssens uit. “Een one-stop locatie voor alles wat met mobiliteit te maken heeft.”

Het pand, waar voorheen de Renault-dealer Cuboom was gevestigd, was al langer in het beheer van het familiebedrijf waar Janssens werkt. Toen Renault in Nederland het aantal dealers terugbracht, werd het bedrijf verkocht aan CuBoom.

In februari viel het doek voor Renault-dealer Culenaere Van der Boom. Janssens, toen nog consultant bij Capgemini, stopte met zijn baan en besloot de dealeractiviteit binnen het bedrijf te ontwikkelen. Zijn zus en hij vormen nu de directie van het bedrijf dat hun vader, Harry Janssens, begon.

Afspraken met toekomstige klanten zijn al gemaakt en staan reeds op de agenda. “Daarna moeten we alle bedrijven bij elkaar zien te brengen.” Janssens wil het concept ook wel vergelijken met ‘het Bijenkord-idee’. “Geen aparte winkels zoals de autoboulevards die kennen, maar alles in een ruimte.”

Medio volgend jaar moet het Allround Mobility Center de deuren openen. “Het pand leent zich er uitstekend voor, dus dat hebben we alvast mee.”

Grotere kaart weergeven