Barons verliezen van koploper Pendragon

Basketbal

BREDA – De Bredase Barons speelden vrijdag tegen de huidige nummer 1 van de competitie, Pendragon. De Tilburgers hadden thuis nog niet verloren, en waren vrijdag ook niet van plan dit wel te doen.

Het eerste kwart konden de Barons het tempo van Tilburgers goed volgen. In de vijfde minuut stond op het scorebord dan ook 8-8. De eindstand in het eerste kwart bleef staan op 16-15.

In het tweede kwart kreeg Rooselaar van Pendragon het op zijn heupen, en schoot hij in drie minuten het verschil naar 25-15. Door Joep Leijsen en Rik van Waes lukte het de Barons om weer aan te sluiten, de tweede stand werd teruggebracht naar 37-30.

Ook in het derde kwart begonnen de Barons erg slap, terwijl de thuisploeg onverminderd doorging. Nadat de Tilburgers het verschil op 19 punten hadden gebracht, wisten Jeroen Douw en Tommy Radkiewicz er weer een wedstrijd van te maken. Het scorebord laat nu 57-48 zien.

Ondanks wissels en time-outs liep het verschil in het vierde kwart op naar 20 punten voor de thuisploeg. Helaas kwam de overwinning voor Pendragon niet meer in gevaar, maar langzaam werd het verschil tussen de teams kleiner. De punten bleeven in Tilburg, Pendragon won met 79-65.