Pijnlijke nederlaag dames Zwart-Wit (video)

Hockey

GINNEKEN - De dames van Zwart-Wit leden zondag een pijnlijke nederlaag tegen Spirit uit Schiedam. Het team uit Breda hoopte vooraf op een overwinning zodat het zich stevig in de middenmoot kon nestelen.

Spirit stond voor de wedstrijd op de ranglijst op drie punten verwijderd. In plaats van afstand te nemen staan na vandaag de clubs op gelijke hoogte.

De Schiedamse dames maakte het Zwart-Wit vanaf het eerste fluitsignaal heel lastig. Helaas voor de Bredase vrouwen konden zij op haast geen enkel moment in de wedstrijd gevaar stichten.

Coach Sander Loermans had geen duidelijke verklaring voor het slechte spel van zijn team. “Het spel van Spirit ligt ons niet. Dat zag je de eerste wedstrijd ook al. Toen al konden we geen vuist maken.”

Zwart-Wit keek in het eerste bedrijf meteen tegen een achterstand aan. Halverwege kon de Bredase ploeg iets terug doen uit een strafcorner. De gelijkmaker werd gescoord door Charlotte Kodde. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft werd het er niet beter op. Volgens Loermans was het zelfs de slechtste helft onder zijn trainerschap. “Het lag niet aan de inzet, maar technisch en tactisch was het niet goed.”

De ploeg uit Breda zette wel druk, maar creëerde geen gevaar. Spirit profiteerde hiervan en speelde rustig van achteruit. Daar kwamen in totaal twee kansen uit, waarvan de Schiedamse dames er een wisten te verzilveren: 1-2.

Dat bleek dan ook de eindstand. Loermans vond dat zijn team verzuimd had slim te spelen. Toch gaat hij positief de winterstop in. “Het is natuurlijk jammer dat het zo loopt, maar we gaan straks gewoon weer fris het veld op.”