Afbeelding

Nachtcafé de Graanbeurs wisselt na 23 jaar van eigenaar

Economie

CENTRUM - Nachtcafé de Graanbeurs is verkocht. Sinds woensdag is het nachtcafé niet langer van horecatycoon Laurens Meijer. Ruud Bruins, eigenaar van podiumcafé Plein 79 in ’s Hertogenbosch, is de nieuwe eigenaar.

Het pand stond al een aantal maanden in de verkoop bij horecamakelaar Hormax. “Het werd wel eens tijd dat er ‘nieuw bloed’ in de Graanbeurs ging stromen”, legt Meijer uit. Zo’n 23 jaar geleden was de Graanbeurs één van de eerste zaken van Meijer. Het betekende het begin van een zeer succesvolle horecacarrière. “Ruud wil het concept van de Graanbeurs in die zin voortzetten dat er veel live muziek te horen zal zijn.”

De Graanbeurs wordt momenteel verbouwd, maar is nog wel iedere zaterdagavond open. Discotheek De Spock, dat sinds het rookverbod dienst doet als rookruimte, heeft al een nieuwe naam: Fun 2 B. Het nachtcafé stond te koop voor 475-duizend euro, inclusief goodwill. Hormax laat in het midden wat er voor het nachtcafé is betaald. “Maar ga er maar vanuit dat in de horeca de vraagprijs nooit wordt betaald.”

Dat de Graanbeurs zou worden verkocht, was niet helemaal volgens de planning. "We twijfelden in het begin nog of we het als advertentie bij Hormax moesten plaatsen", vertelt Meijer. "De advertentie kwam min of meer ongepland of de website te staan. Toen zich potentiële kopers voor de Graanbeurs aanmeldden, besloten we het toch door te laten gaan."

Later meer