Afbeelding

Organisator Semerel zet onverminderd werk voort

Economie

BREDA – Organisator John Semerel slaat de handen wederom ineen en zet voor zaterdag 28 november weer een groots feest op poten. De achtste editie van het Schlagerfestival. Zijn Kidz Dag in Zundert, die 16 oktober plaatsvond en onderdeel vormde van Brabant Live liep uit op een fiasco.

Verschillende artiesten kwamen niet opdagen vanwege achterstallige betalingen. Met gedupeerde jonge bezoekers en boze ouders als gevolg. Semerel laat dat het liefst achter zich en blijft doorgaan met wat hij 'zijn hobby' noemt.

Semerel lijkt schoon schip te willen maken. Over hoe de problematiek rondom het vorige evenement is opgelost, wil hij weinig los laten. “Dat is allemaal goed gekomen, maar dat is verleden tijd. Ik heb geen zin meer om het daar nu nog over te hebben.”

Het vertrouwen in de organisator lijkt er nog steeds te zijn, getuige het programma dat de flyer aankondigt. Voor de tweede keer dit jaar worden bekende Bredase en Brabantse artiesten ingeschakeld om op te komen draven op het Schlagerfestival. Sportcentrum Inslag staat op zaterdag 28 november namelijk volledig in het teken van het Nederlandse lied.

Niet de minste namen komen dan gehoor geven aan die typische Nederlandse sound. Zo zijn Nick & Simon, Grad Damen, Wolter Kroes, Linsey en Bob Offenberg van de partij. Maar ook lokale bekendheden wist organisator John Semerel zo ver te krijgen om 1550 mensen te vermaken. Jeroen Spierenburg, Anthony, Rob van Daal en Ferry laten ook hun geluid horen.

Semerel vertelt dat voor de achtste keer het Schlagerfestival in Sportcentrum Inslag wordt gehouden. “Acht jaar geleden deed ik het nog voor het geld. Tegenwoordig neem ik iedere keer weer een risico, want het kost met name de laatste jaren echt klauwen met geld om dit op poten te zetten”, vertelt hij. Die financiele risico's pakten in het verleden verkeerd uit. Tegenvallende kaartverkopen brachten de organisator in een moeilijke positie. Maar met zo'n vaart lijkt het niet meer te lopen. “Van de 1750 kaarten zijn er nog maar 200 verkrijgbaar”, vertelt Semerel.

De artiesten delen zijn enthousiasme. Jeroen Spierenburg, parttime zanger uit Etten-Leur wil zich voor 110 % in gaan zetten voor het publiek. De Brabantse agrariër zingt naar eigen zeggen al zeventien jaar voor publiek. “Ik vind het geweldig om me in het feestgedruis te bevinden. Meestal zing ik voor een kleiner publiek maar dit doe ik ook erg graag.”

Zanger Mike heeft zijn geplande optreden te danken aan een van zijn collega's, Janus. Die bracht hem in contact met Semerel. Hij ziet uit naar het festival. “Groot publiek ben ik wel gewend. Ik heb al drie keer voor een groot publiek mogen optreden, in Ahoy. 28 November hoop ik toch wel vier a vijf nummers te kunnen zingen.”

De deuren van het sportcentrum gaan die dag om 18.00 uur open. Tot 01.00 uur 's nachts kunnen liefhebbers er genieten van muziek van eigen bodem. “Het wordt een leuk feestje”, zegt zangeres Linsey. Sinds twee maanden is ze moeder en langzaam maar zeker pakt ze haar werk weer op. “Als er bier is, is er een feestje. Het komt helemaal goed.”