Drie arrestaties tijdens 'rustige' stapavond

Politie

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht een rustige dienst gehad in het uitgaanscentrum. Er was niet veel publiek op straat. Er werden drie arrestaties verricht.

Een 19-jarige man uit Vught werd aangehouden omdat hij op de Visserstraat een 23-jarige Bredanaar tijdens een opstootje in het gezicht had geslagen. Het slachtoffer wilde (nog) geen aangifte doen. De politie kwam ter plaatse nadat de vechtpartij via het cameratoezicht werd waargenomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie arresteerde omstreeks 02.30 uur op de St. Janstraat twee mannen, een 36-jarige Bredanaar en een 26-jaruige Schiedammer, die verdacht worden van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Grote Markt. Een 24-jarige Rotterdammer vertelde dat hij met collega's gisteravond een bedrijfsuitje had in Breda. Zes van hen liepen op de Grote Markt. De aangever werd daar op een provocerende manier aangestoten door een stapper. Hij zei daar wat van, waarna de man riep: "Moet je wat".

Vervolgens werd hij door die man met gebalde vuist tegen zijn linkeroor geslagen. Er ontstond een vechtpartij tussen de groep van de aangever en de dader die hulp kreeg van een 2e man. Op aanwijzing van de benadeelden werden de twee mannen aangehouden. Een van hen verklaarde juist de vechtende partijen uit elkaar te hebben willen halen. De andere verdachte had naar eigen zeggen ook niets gedaan. Er zijn inmiddels drie aangiften opgenomen.