Gecontroleerde overwinning koploper Zwart-Wit

Hockey

BREDA – De ontmoeting tegen Ijsselover was voor Zwart-Wit een noodzakelijk kwaad. De lijstaanvoerder in de eerste klasse uit Breda won met 3-1. “Gecontroleerd”, aldus coach Bart Neutkens.

De vorig seizoen gepromoveerde tegenstander IJsseloever behoort tot de mindere ploegen in de eerste klasse. “Zij moeten duidelijk nog wennen aan het niveau”, stelt Neutkens.

In een wedstrijd die zich voornamelijk op de helft van de bezoekers afspeelde, had Zwart-Wit moeite met het opvoeren van de score. Door een overbevolkte cirkel ontbrak het de scheidsrechters aan goed zicht op het spel, waardoor de strafcorners uitbleven.

Alle drie de doelpunten waren dan ook velddoelpunten. De 1-0 en 2-0 vielen voor rust. Sjoerd van Dongen maakte de 1-0 na een individuele actie, de 2-0 kwam van Jesse van Minden. Na rust voerde Van Dongen met zijn tweede doelpunt de score verder op. Vijf minuten voor tijd scoorde IJsseloever uit een van de spaarzame aanvallen de 3-1.

Aanstaande zondag staat de clash tegen mede-koploper Forward op het programma, als Zwart-Wit op bezoek gaat in Tilburg.