BOB verslaat slordig Glaslijn Barons

Basketbal

BREDA - Vooraf zagen de mannen van Barons kansen tegen het drie plaatsen hoger staande BOB uit Oud Beijerland. Zaterdagmiddag waren die kansen er ook, maar konden de Bredase mannen niet voldoende slordigheid uit het spel krijgen. BOB won, met 48-58.

Het hadden de eerste twee punten deze competitie kunnen worden voor de Bredase eerstedivisionist. "BOB liet in eerdere games zien dat de uitwedstrijden meerdere malen verloren werden. Dus hier lag onze kans", stelt coach Marc van Tetering.

Barons begon met een voorsprong in de eerste minuten. Dat was van korte duur, want na een 12-1-run voor BOB eindigde het eerste kwart in 11-18. "Hieraan moest iets veranderd worden, onder aanvoering van een goed spelende Mark Bruurs (15 pts) en Joep Leijsen komen we in de 8ste minuut langszij." Na de 26-26 gaat het gelijk op, maar vervolgens wordt Barons slordig en slaat BON toe: 27-32

Na rust schakelt Barons over op zone-verdediging. "Ze krijgen wel hun schotkansen maar de verdedigende rebound is nu wel voor Barons", stelt Van Tetering. "Omdat we in de offence slordig zijn kunnen we helaas niet echt dichterbij komen."

Met 38-44 begint Barons aan het laatste kwart. Na een 6-0-run (44-52) onder aanvoering van Tim van Waes (10 pts) lijkt de aansluiting nabij, zeker omdat Barons meerdere malen aan de vrije worplijn komt. Zeven van de acht vrije worpen gaan echter mis, waardoor de laatste minuut een formaliteit was.

BARONS HEREN 1 – B.O.B. (11-18) 27-32 (38-44) 48-58