Afbeelding

Amoah scoort, maar NAC verliest

UTRECHT – Een spectaculaire wedstrijd met veel kansen over en weer. Helaas vergat NAC ze – vooral in de eerste helft - te benutten, en dus hield FC Utrecht de punten in de Galgenwaard: 3-1.

Het was moeten voor FC Utrecht, stelde NAC-coach Robert Maaskant voorafgaand aan het duel. Dat was ook te merken. De thuisploeg begon zonder Ricky van Wolfswinkel, maar met Mulenga en Nijholt.

De Bredanaars brachten met Leonardo en Amoah veel gevaar voor het doel van international Vorm. Het ontbrak op beslissende momenten echter aan geluk, overzicht of routine. De Braziliaan had het op zijn heupen en speelde zijn directe tegenstander in de eerste helft naar een wissel. Het was een teken voor de kracht van NAC op dat moment.

Een doelpunt voor de bezoekers hing ook in de lucht. Leonardo brak door, had Vorm op de korrel, maar speelde af. Het vervolg was geen doelput, waar de kans er wel was.

In de tweede helft was de thuisclub prominenter aanwezig. In eerste instantie kon Ten Rouwelaar een vrije trap nog uit de bovenhoek boksen. Een paar minuten later moest hij wel vissen na een goede actie in de zestien van Vandenbergh. Nog geen vier minuten later blijkt de tweede vrije trap van Nijholt onhoudbaar: 2-0.

NAC geeft echter meteen tegengas. Uit een van de aanvallen die volgt scoort Amoah zijn zesde van het seizoen, 2-1. Daarna gaat de ploeg van Maaskant vol voor de aanval. Utrecht moet tot twee keer toe een bal van de lijn halen nadat Vorm al uitgeschakeld is, maar NAC weet geen potten meer te breken. De 3-1 van Mulenga in de laatste minuut zet de wedstrijd definitief op slot.

Utrecht blijft daardoor vijfde, NAC staat achtste met vier punten voorsprong op Heerenveen, wetende dat vrijdag Sparta op bezoek komt in Breda.