Raad: 'Meer duidelijkheid over geld voor campagne'

Politiek

BREDA - De raadsleden willen van het college meer informatie over waar het geld voor de campagne van Beste Binnenstad aan wordt uitgegeven. De gemeente gaf eerder aan 60-duizend euro uit te willen geven in de maand december voor de campagne Breda Beste Binnenstad.

Breda werd onlangs verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland. Om dat te promoten wil de gemeente nu 60-duizend euro uittrekken om zo meer toeristen naar de stad te trekken.

'Dat is prima, maar wat gebeurt er met dat geld over welke periode', vraagt het overgrote deel van de commissieleden zich af. John Stubenitsky (Leefbaar Breda) staat er positief tegenover. "Maar wat gaan we dan volgend jaar doen. Ik pleit voor continuering."

D66'er Bart Vos is blij dat er uiteindelijk nog iets wordt gedaan. "Betekent dit dan ook dat de straten beter worden schoonhouden en dat er meer bewegwijzering komt?"

Dat er een keer hetzelfde bedrag was uitgegeven zorgde voor wat commotie onder de raadsleden. "Maar dat was reeds ingecalculeerd", aldus een ambtenaar van Economische Zaken. "Dat heeft alleen Economische Zaken geld gekost."