Onderhandeling contractverlenging Optisport opgeschort

Politiek

BREDA – De onderhandelingen over een eventuele contractverlenging met Optisport zijn voorlopig opgeschort. De raadscommissie eiste woensdag meer duidelijkheid van wethouder Pieter van Yperen of de private beheerder van sportaccommodaties wel de beste keuze is.

Optisport beheert inmiddels tien jaar Bredase sportgelegenheden zoals zwembad Wolfslaar, de kunstijsbaan en het racketcentrum. Sinds mei is er al een discussie in de gemeenteraad gaande over eventuele verlenging van het contract met de exploitant.

Gisteren heeft Van Yperen op aandringen van de commissie belooft in januari met een analyse te komen. Hierin zet de wethouder de kosten naast elkaar voor het beheer van de accommodaties door de gemeente of bij uitbesteding.

Naast de vraag van PvdA’er Frans Jackson of privatisering überhaupt voordelig heeft uitgepakt, wilden de meeste fracties weten of Van Yperen Optisport als enige marktpartij ziet waar de gemeente uit kan kiezen.

“Ze zijn er wel, maar het is niet zo makkelijk. Er zijn niet zoveel mogelijkheden”, was de reactie van de wethouder.

De grootste zorg werd door de commissieleden uitgesproken over de duur van het contract na verlenging. Tien jaar geleden werd afgesproken dat wanneer de samenwerking naar behoren verloopt de beheerder nog eens tien jaar vooruit mag.

Van Yperen: “Die optie is toen toegekend en dat heb ik niet gedaan. Daar kan ik ook niks aan veranderen. Ik weet ook niet wat de juridische betekenis daarvan is. De eerste stap is om nu de kostenanalyse te maken en dan kunnen we verder kijken.”