De Sculpturen worden drie woontorens aan de rand van de wijk Heuvel. foto Erik Eggens
De Sculpturen worden drie woontorens aan de rand van de wijk Heuvel. foto Erik Eggens

Van Yperen bereid te praten over Sculpturen

Politiek

HEUVEL – Wethouder Pieter van Yperen staat open voor bemiddeling in de situatie die is ontstaan tussen bewoners van de Heuvel en de gemeente. Inmiddels lopen vanuit beide partijen procedures rond de bouw van de woontorens Sculpturen.

GroenLinks uitte donderdag tijdens de commissievergadering zorgen over rechtszaken die gaande zijn.Raadslid Sietzke Schokker is bang dat door al die procedures het vertrouwen tussen bewoners en de gemeente wordt geschaad en dat er mogelijk vertraging ontstaat in de wijkontwikkeling.

Schokker: “Dadelijk gaat alles door elkaar lopen. De gemeente moet hier zorgvuldig mee omgaan en waar mogelijk zoveel mogelijk voorkomen.”

Volgens de wethouder is al in eerder stadium geprobeerd in gesprek te gaan met de bewoners uit de Heuvel. “WonenBreburg had een oplossing voor het parkeerprobleem, maar daar gingen ze niet mee akkoord. Maar wat mij betreft wil ik medewerking verlenen aan mediation”, aldus de wethouder.

GroenLinks wilde ook toelichting over het hoger beroep dat de gemeente heeft ingediend tegen de uitspraak van de rechtbank over het intrekken van de bouwvergunning van de woontorens.

De wethouder maakte duidelijk dat de manier waarop de gemeente handelt een normale gang van zaken betreft. “Het hoger beroep dat is ingediend, is om zaken als deze in de toekomst te voorkomen. We willen een principe uitspraak over de parkeernota in Breda.”

Van Yperen verwacht over twee a drie maanden een uitsrpaak in de de hoger beroepzaak en kan dan meer zeggen over eventuele vertraging.