Deelname TON Breda blijft mysterie

Politiek gemeenteraadsverkiezingen

BREDA – De deelname van Trots Op Nederland in Breda blijft in nevelen gehuld. Leden van de partij zijn aanwezig in de stad en bezoeken diverse informatiebijeenkomsten over de verkiezingen. Maar een definitief besluit is nog niet genomen.

Annemiek Kolle van het kieskringbestuur spreekt van een actieve ploeg in Breda. “Onze mensen in Breda zetten zich erg in voor TON. We werken op dit moment hard aan de opbouwfase.”

Volgens Kolle is dat geen garantie voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Breda. Ze zegt dat het voor de partij van Rita Verdonk belangrijk is zoveel mogelijk informatie in te winnen ook al blijft de toekomst onzeker. “Goede voorbereidingen zijn belangrijk en daar horen bezoeken aan bepaalde bijeenkomsten bij.”

Tilburg is een van de 5 steden, waarin TON zeker meedoet aan de verkiezingen. De lijsttrekker van de afdeling, Joost van Puijenbroek, zegt dat ze in Tilburg al 10 maanden bezig zijn en dat ze daardoor inmiddels voldoende goede kandidaten hebben gevonden.

Het gaat voor TON Breda dus vooral om de juiste kandidaten te vinden. “Anders gaat het niet door. We doen daarom ook niet in elke gemeente mee. We krijgen meer duidelijkheid in januari. Dan maken we bekend of we in Breda meedoen. Ik kan nu nog niet zeggen hoe of wat”, Aldus Kolle.