Afbeelding

Lagere opkomst bij tweede vaccinatieronde

Nieuws

BREDA – Bij de tweede vaccinatieronde tegen de Nieuwe Influenza, is zestig procent van de opgeroepen mensen daadwerkelijk de prik komen halen. Voor de eerste vaccinatie kwam ruim 70 procent opdagen.

Ondanks de winterse weersomstandigheden is het prikken doorgegaan. Alle gemeenten hadden maatregelen genomen. Er werden extra sneeuwruimers, politie en verkeersregelaars ingezet. Ook werden de wandelpaden extra schoongemaakt. De priklocaties bleven langer open om laatkomers te vaccineren.

De GGD-informatielijn heeft donderdag 89 (van in totaal van 600) telefoontjes ontvangen van mensen die vanwege de weersomstandigheden niet naar de vaccinatie konden komen.

Een tweede vaccinatie is volgens de GGD belangrijk omdat deze zorgt voor langere en betere bescherming tegen de Nieuwe Influenza. Eerder stelde het Amphia Ziekenhuis een tweede vaccinatie niet verplicht, naar aanleiding van het onderzoek van de Europese geneesmiddelenautoriteit (EMEA). Dit onderzoek stelde dat gezonde mensen met één vaccin genoeg beschermd zijn.

Mensen die niet in staat waren om naar de tweede vaccinatielocatie te komen, hebben twee opties om de prik alsnog te halen. Op vrijdag 18 december in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, of tijdens inhaalspreekuren in januari 2010.