Afbeelding

NS: U komt waarschijnlijk niet op uw bestemming aan

Nieuws trein

BREDA – ‘Maak geen gebruik van de trein’, adviseert de NS haar passagiers vandaag. Het treinverkeer gaat gebukt onder de sneeuwval van afgelopen dagen. Als de treinen al rijden, dan vaak niet volgens het boekje.

‘De kans is namelijk groot dat u niet op uw bestemming aankomt’, zegt het volgende bericht op het infobord. Ook het informatiebord met aankomst- en vertrektijden op het station in Breda werkt niet.

Als het mensen al lukt op het station in Breda te komen, dan moeten ze waarschijnlijk toch lopend of met de taxi naar hun eindbestemming. De bussen van Veolia vertrokken maandagochtend pas om elf uur. “Het terrein bij de bussen was niet gestrooid dus konden ze niet eens de remise uit”, legt een Veolia-woordvoerder uit.

Wachtende, vragende en bellende mensen op het station is het gevolg. De NS heeft gelukkig genoeg mensen in de stationshal neergezet die de stroom met vragen van passagiers moeten beantwoorden. De NS kan geen antwoord geven op de vraag wanneer de treinen weer volgens het boekje gaan rijden.