'4Chan leden hebben apart gevoel voor humor'

Nieuws

BREDA – De site waarop de inwoner van Rijsbergen zijn bericht had geplaatst is de Amerikaanse site 4Chan waarop iedereen teksten en afbeeldingen kan plaatsen. Plaatsen is gratis en anoniem. Niemand hoeft zich te registreren en er wordt niet op leeftijd gecontroleerd.

>> 'Grootst mogelijke nazorg'
>> Dreiging was bedoeld als grap
>> Zundertenaar aangehouden voor dreigen met bloedbad

De site heeft diverse onderwerpen, van muziek tot wapens, van seks en auto’s tot reizen. Iedereen heeft vrij toegang tot de verschillende groepen, ongeacht de leeftijd. Dat geeft verschillende schrijvers alle vrijheid te doen wat ze willen. De bijdragen gaan vaak vergezeld van weinig subtiele plaatjes, variërend van naakt geposeerd voor de webcam, tot scenes uit films of plaatjes van internet.

De manier waarop 4Chan functioneert is voor veel anderen weer reden tot discussie. Zoals op het forum van fok.nl, waar ook een onderwerp is gewijd aan de Amerikaanse site. Sommige zijn fan, anderen vinden het minder.

“En van de weinige forums waar niet gezeikt wordt en waar je gewoon alle bagger neer kan storten en er ook om kan lachen zonder dat je een sneue verplichte nickname moet hebben”, stelt ene Wooldoor.

“Ik vond 4chan leuk, tot ik een usert zag die een gedetailleerde fotoreportage postte van hoe hij zijn kat langzaam met een heggeschaar in het bad om zeep had geholpen? Sindsdien kom ik er niet meer”, vertelt Luth.

Marco-ouwe gaat op Fok in op de mate waarin de berichten serieus genomen moeten worden. "De leden van Anonymous(4chan) hebben een zeer apart gevoel voor humor dat voor buitenstaanders vaak onbegrijpelijk is."