Heja stopt als hoofdsponsor Breda Jazz Festival

Cultuur

BREDA – Projectontwikkelaar Heja trekt zich terug als een van de hoofdsponsors van het Breda Jazz Festival. “Na negen jaar sponsoring vond Heja het tijd om anderen te sponsoren”, zegt Jack Lous, penningmeester van het Breda Jazz Festival. Het Jazz Festival gaat wel gewoon door dit jaar.

De terugtrekking van Heja komt niet geheel onverwachts. Voorzitter van het Breda Jazz Festival Antoine Trommelen: “Het is jammer, maar begrijpelijk. Vooral in deze tijd houden we rekening met dit soort dingen. Om die reden hebben we de laatste tijd voor een behoorlijke buffer gezorgd. Die zorgt ervoor dat het Jazz Festival gewoon doorgaat dit jaar. “De bezoekers zullen er helemaal niets van merken”, meent Trommelen.

Een van de nieuwe sponsors is Avans Hogescholen. De hogeschool sponsort het festival dit jaar met 11.000 euro. "Daarnaast heeft de organisatie de overeenkomst met hotel de Keyser uitgebreid. Het hotel wordt gebruikt om artiesten tijdens de jazz te herbergen. Met drie andere bedrijven wordt nog gesproken over sponsoring.

Het vertrek van Heja betekent voor de organisatie een verlies van 25000 euro per jaar. Holland Casino bouwde in twee jaar tijd de sponsoring voor het festival ook volledig af. Regionaal dagblad BN/DeStem halveerde onlangs het sponsorbedrag.

Bij projectontwikkelaar Heja kon niemand toelichting geven op de beslissing.