Snackfabrikant Beckers naar Breda

Nieuws

BREDA – Snackfabrikant Beckers Benelux komt met het hoofdkantoor in Breda te zitten. Het bedrijf, dat onderdeel is van Koninklijke Wessanen, zit nu nog met kantoren in Utrecht en het Belgische Leuven. Die twee afdelingen worden samengevoegd en gecentreerd. Er verdwijnen geen banen.

Al het personeel krijgt een plaats op het nieuwe hoofdkantoor. “Voor sommigen is dit goed nieuws, anderen moeten iets verder reizen,” aldus Marc Waelbers, algemeen directeur van Beckers Benelux. In totaal moet er ongeveer een honderdtal mensen op de locatie komen te werken. “In de toekomst komen er nog banen bij, maar het is de vraag op welke termijn dat gebeurt. Er gaan misschien ook mensen afhaken, omdat ze de reisafstand te groot vinden.”

De zoektocht naar een locatie begon op het moment dat duidelijk werd dat Beckers een eigen kantoor kreeg. “Wij kwamen bij Breda uit, omdat dat centraal gelegen is tussen Nederland en België. Daarnaast is dit toch ook het hart van het snackgebied. De meeste snacks worden afgenomen in Zuid-Nederland en Noord-België.”

Koninklijke Wessanen werd ook bij de locatiekeuze geholpen, nadat REWIN hen benaderd had. De regionale maatschappij voor economisch ontwikkeling deed dat in het kader van de beneluxering. “Er zitten vaak bedrijven zowel in Nederland als in België. Daardoor zijn er vaak dubbele activiteiten, twee klantenservices, twee recepties enzovoorts,” legt Cees Nuijten van REWIN uit. “Bij beneluxering voeg je alles samen en dan heb je een kostenbesparing.”

Volgens Waelbers is Breda bovendien beter bereikbaar dan de andere locaties die er waren. Wat die andere locaties dan zijn, wil de algemeen directeur niet zeggen. “Dat doet er niet meer toe. Breda heeft goede invalswegen en de rest was minder goed te bereiken.”

Per 1 december moet het nieuwe hoofdkantoor zijn deuren openen. “Ons innovatiecentrum komt er te zitten en we testen er onze nieuwe producten. De totale vloeroppervlakte wordt ongeveer 1500 m2.” Waar in Breda Beckers komt te zitten is nog niet bekend. “Maar dat is binnen enkele weken bekend, anders halen we onze streefdatum niet,” zegt Waelbers.